Turtă cu julfă un deliciu în bucătăria nemțeană

TURTA CU JULFA SI BENEFICIILE SEMINTELOR DE CANEPA

Julfa este o prăjitură de post făcută din sămânța de cânepă pisată cu apă și amestecată cu miere, specifică zonei Moldovei. Semințele de cânepă sunt pisate și fierte în apă îndulcită, dar se pot fierbe și în lapte, însă cum julfa este un produs de post, servindu-se în special în Ajunul Nașterii Domnului se preferă varianta cu apă și miere.
Julfa vine din limba slavă "jucha", sau din maghiară "zsufa", ambele însemnând "zeamă". Mai poartă denumirea de: "lapte de buhai" sau "Pelincile Maicii Domnului".

Pe lângă gustul extraordinar al turtei cu julfă, cu care se remarcă, amintim și beneficiile și aportul nutritiv al semințelor de cânepă.
Seminţele de cânepă sunt percepute ca fiind printre cele mai nutritive alimente de pe pământ, şi pe bună dreptate dat fiind conţinutul lor bogat în acizi graşi (Omega 3 şi Omega 6), proteine, fibre, aminoacizi, vitamine (în special B1, B2, B6, D şi E), minerale (fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu şi cupru) şi alţi nutrienţi care ne menţin starea de sănătate.

Incepând cu Postul Crăciunului și până la Bobotează, vă așteptăm pentru comenzi la turtă cu julfă, delicatesa de casă cu un gust extraordinar!